Bosna i Hercegovina     | 21.03.2018. 10:40 |

Nebojša Regoje imenovan za člana grupe za Forum o upravljanju internetom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. marta (FENA) - Načelnik Kancelarije za odnose sa javnošću Ministarstva inostranih poslova (MIP) Bosne i Hercegovine Nebojša Regoje imenovan je za člana Savjetodavne grupe predstavnika zainteresovanih sektora za Forum o upravljanju internetom, saopćeno je iz MIP-a BiH.

Regoje je imenovan odlukom generalnog sekretara Organizacije Ujedinjenih naroda Antonia Guteresa, a na ovu dužnost je stupio tokom zasjedanja Svjetskog samita o informatičkom društvu koji se održava u sjedištu Međunarodne unije za telekomunikacije u Ženevi od 19. do 23. marta.

Mandat člana MAG traje jednu godinu uz mogućnost produženja na dodatna dva jednogodišnja mandata.

Multistakeholder Advisory Group (MAG) savjetuje generalnog sekretara OUN o pitanjima upravljanja internetom i predlaže mjere i aktivnosti za organizaciju IGF. MAG čini 55 članova i zastupljeni su predstavnici svih društvenih sektora poštujući pravilnu zastupljenost svjetskih regiona u skladu sa principima Organizacije Ujedinjenih naroda.

The Internet Governance Forum (IGF) je svjetski forum UN za dijalog o politici upravljanja internetom u koji su uključeni predstavnici svih zainteresovanih sektora društva, vladin sektor, privatni sektor i nevladine organizacije, uključujući i tehničku i akademsku zajednicu, navodi se u saopćenju Kancelarije za odnose sa javnošću MIP-a BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Ministar Konaković u Zagrebu razgovarao s predsjednikom BNV-a

Konaković sudjeluje u Raisina Dialogueu u Nju Delhiju

MVP BiH: Bh. državljanin iz Gaze koga su Izraelci ranije uhapsili, pušten na slobodu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo