Najave     | 21.03.2018. 11:03 |

Wigemark u Kakanju domaćin debate o ulozi lokalne zajednice u EU integracijama

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. marta (FENA) - Šef Delegacije Evropske unije u BiH i specijalni predstavnik EU ambasador Lars-Gunnar Wigemark bit će domaćin debate 'EU u posjeti lokalnim zajednicama’', koja će biti održana u četvrtak u Kulturno-sportskom centru u Kaknju.

Ovo je šesta debata Wigemarka o ulozi lokalne zajednice u procesu pristupanja EU, a koja se održava u okviru projekta "Lokalna zajednica prEUzima inicijativu“, koji je pokrenula Kancelarija specijalnog predstavnika Evropske unije u BiH (EUSR).

Na debati će govoriti i ambasador Kraljevine Švedske u BiH Anders Hagelberg, te brojni domaći, regionalni i međunarodni stručnjaci koji su angažovani na projektu.

Učesnici će razmatrati ulogu lokalne zajednice te izazove i mogućnosti koje nudi proces pristupanja EU, najavili su organizatori.

Također, to će biti prilika da učesnici prisustvuju informativno-edukativnom događaju na kojem će izlagati predstavnici projekata koje finansira EU i drugi donatori, a koji doprinose ekonomskom i odživom razvoju lokalnih zajednica.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Hurtić u Kaknju osudio napad na župnika

Predsjednica FBiH Lidija Bradara posjetila vlč. Žarka Vujicu u Kaknju

Kakanj - Vezao velečasnog te uz prijetnju nožem oteo novac i zlato

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo