Kultura     | 20.03.2018. 20:04 |

Promocija slikovnice 'Koncert anđela' sutra u Sarajevu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. marta (FENA) - Promocija i izložba ilustracija slikovnice "Koncert anđela", autora Dubravka Bobana i Dejana Slavuljice, bit će održani u srijedu, 21. marta u Centru za kulturu u sarajevskom naselju Dobrinja. Riječ je o prvoj slikovnici tog autorskog dvojca.

- Slikovnica je osvježenje u svakom pogledu, za uši i za oči - kazala je u svojoj recenziji dr.prof. Marica Petrović i preporučila slikovnicu svima koji "vape za bajkovitim svijetom".

Put od pisanja teksta do izrade slikovnice bio je vrlo zanimljiv. Naime, nakon više uzaludnih pokušaja da se sredstva osiguraju putem sponzorstva, Boban i Slavuljica su odlučili izaći na "crowdfunding" platformu Indiegogo, a nakon pažljive pripreme, u novembru 2017. godine izlaze s kampanjom.

Tokom 35 dana, koliko je kampanja trajala, uspjeli su skupiti jedan dio sredstava, ali nedovoljno za kompletan posao. No, također kroz kampanju, upoznali su ljude kojima se svidio projekt, a koji su im omogućili smanjivanje troškova tiskanja. Na ovaj način projekt Koncert anđela je završen.

Prodaja slikovnice trebala bi „pokriti“ izradu druge, a prodaja druge, treću slikovnicu. 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

‘Ganganet’ virtualno promovira kulturu Hercegovine

Promocija knjige 'Osnove zdravstvene njege' Ivone Ljevak

Predstavljanje romana 'Alfabet ljubavi i smrti' Aleksandra Bečića 15. marta u Slozi

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'