Bosna i Hercegovina     | 20.03.2018. 19:10 |

Uručene interaktivne table školama u TK u kojima se izučava turski jezik (VIDEO)

FENA Saopćenje

TUZLA, 20. marta (FENA) - U Osnovnoj školi Solina trenutno 12 učenika izučava turski jezik. Ova škola je prošle godine već dobila jednu interaktivnu tablu, koju učenici koriste za izučavanje engleskog i turskog jezika. Među njima je i Medina Muminović, kojoj je interaktivna tabla svakodnevna pomoć u nastavi.

Ističe da joj je mnogo zabavnije i lakše učiti uz interaktivnu tablu.

Turski jezik se u ovoj školi izučava od prošle školske godine. Kroz igrice i zadatke koji se sa računara projektuju na ovom tehničkom uređaju djeca mogu na zabavan, lak i njima prilagođen način savladavati gradivo. Za školu, ovakve i slične donacije, puno znače.

- Ponosni smo i čast nam je što je naša škola domaćin ovakvog skupa. Nadamo se da ćemo na dostojan način obilježiti ovaj dan - izjavila je Mirela Razić, direktorica OŠ Solina.

Cilj donacije je da se učenicama omogući jednostavnije savladavanje i usvajanje novih lekcija pomoću najnovijih metoda i multimedijalnog pristupa nastavi.

Osim OŠ Solina, i sve ostale škole s područja TK u kojima se izučava turski jezik dobit će interaktivnu tablu, rečeno je.

- Ukupno ćemo podijeliti 20 pametnih tabli za škole na području TK na kojima se izučava turski jezik - kazao je Turgut Ozcan, zamjenik načelnika Općine Tuzla u Istanbulu.

Birkan Onat, predstavnik Ureda za obrazovanje Općine Tuzla u Istanbulu ističe da su u posjetu TK došli prvenstveno zbog poboljšanja saradnje te kako bi najavili posjetu 12 škola iz TK bratskim školama u Istanbulu u aprilu.

Tokom ceremonije učenici su za goste priredili i zabavan kulturno-umjetnički program.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/1566

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1qxF4Bfi89o3cQ90OeIKQUZsTRysb1eGr?usp=sharing

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Sve više škola zabranjuje korištenje mobitela, no hoće li doći do potpune zabrane u FBiH

U nekoliko škola na području KS dojave o postavljenim bombama

Još jedna škola u FBiH zabranila mobitele

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo