Bosna i Hercegovina     | 20.03.2018. 18:00 |

Eksperti Misije stručne procjene EK na sastanku s predstavnicima PSBiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. marta (FENA) - Predsjedavajući Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti polova Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Mirsad Isaković i članica te Komisije Maja Gasal – Vražalica, razgovarali su danas sa ekspertima Misije stručne procjene Evropske komisije o pravima žena i jednakopravnosti polova Vandom Jurseniene i Višnjom Ljubičić.

Misija predstavlja dio aktivnosti koje Evropska komisija provodi u kontekstu pripreme Mišljenja o zahtjevu Bosne i Hercegovine za članstvo u Evropskoj uniji, saopćeno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Cilj Misije je da Evropskoj komisiji pruži procjenu o tome gdje je danas Bosna i Hercegovina kad je riječ o efikasnom osiguravanju osnovnih ljudskih prava, s naglaskom na ravnopravnost polova i na prava žena.

Očekivani ishod posjete ove Misije biće izvještaj s jasnim preporukama za BiH, uključujući i prijedlog konkretnih akcija potrebnih da se osigura ispunjavanje obaveza BiH u vezi sa pravima žena i ravnopravnošću polova.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Na sjednici Nezavisnog odbora PSBiH o aktivnostima SIPA-e

Otvorena Međunarodna konferencija 'Članovi parlamenata i vjerski lideri za mir i suživot'

Saučešće predsjedavajućeg Doma naroda BiH Kemala Ademovića povodom smrti Roberta Badintera

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo