Sport     | 20.03.2018. 16:30 |

Bajramović debituje na klupi Bosne Royal protiv Borca iz Čačka

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 20. marta (FENA) - Košarkaši Bosne Royal sutra će protiv Borca iz Čačka igrati meč 21. kola regionalne Druge ABA lige.

Sarajevski kolektiv nastupiti će u ovoj utakmici pod vodstvom novog trenera Denisa Bajramovića, koji je na klupi Bosne Royal zamijenio Miloša Pejića.  

Bajramović je u karijeri trenirao ekipe poput Petrol Olimpije i Zagreba, a  bio je i pomoćnik Aleksandra Petrovića na klupi reprezentacije Bosne i Hercegovine. U debiju na klupi Bosne očekuje ga teška utakmica protiv lidera na tabeli Druge ABA lige. 

- Tek sam stigao i pokušat ću da probam igrače i vidim malo kako ekipa funkcioniše. Doći će nam dobro ova utakmica, a Borac odlično poznajem i mislim da su zasluženo prvi - izjavio je Bajramović. 

 Igrač Bosne Royal Haris Ćurevac ističe da se ekipa sada treba uigrati pod vodstvom novog trenera. 

- Dobili smo novog trenera i treba da mu pomognemo da što prije upozna tim. Borac je prvoplasirana ekipa i sigurno da su zasluženo na prvoj poziciji. Idemo probati da se što bolje uigramo i prihvatimo nove stvari - rekao je Ćurevac. 

Borac zauzima prvo mjesto na tabeli Druge ABA lige s omjerom od 15 pobjeda i pet poraza i sigurno je prvi favorit za osvajanje takmičenja i ulazak u prvu ABA ligu. 

Utakmica Borac - Bosna Royal će biti odigrana sutra u 19 sati u Čačku. 

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Proširuje se ABA liga

Igokea deklasirala Mladost u posljednjem meču prvog kola Lige 6

NBA - Golden State savladao Dallas za petu uzastopnu pobjedu

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta