Bosna i Hercegovina     | 20.03.2018. 15:43 |

Vijeće ministara BiH utvrdilo prijedlog izmjena Zakona o OSA-i

FENA Aida Kovač

SARAJEVO, 20. marta (FENA) - Vijeće ministara Bosne i Hercegovine danas je utvrdilo Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o Obavještajno-sigurnosnoj agenciji BiH, čiji je predlagač Ministarstvo sigurnosti.

Izmjene se odnose na implementaciju odluke Ustavnog suda BiH, koji je donio odluku da se pojedine odredbe tog zakona moraju izmijeniti.  

- Mi smo, u skladu s preporukama iz te odluke, primjedbe ugradili i danas je taj zakon prošao na Vijeću ministara i ide dalje u parlamentarnu proceduru - izjavio je ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić nakon sjednice.   

Po njegovim riječima, prijedlog izmjena Zakona o krivičnom postupku nije bio na dnevnom redu sjednice.

Ministar pravde BiH Josip Grubeša je, govoreći o prijedlogu tog zakona, kazao novinarima da je insistirao da pribave sva potrebna mišljenja i da Zakon o krivičnom postupku BiH, koji je itekako važan za pravni sistem BiH, bude uvršten na sjednicu Vijeća ministara BiH i ide u daljnju proceduru.

- Međutim, danas smo imali situaciju gdje ministri iz SDA nisu prihvatili da zakon bude uopće razmatran na sjednici Vijeća ministara. Nisam imao priliku da čujem jasne argumente zašto taj zakon nije dovoljno dobar, da li je to iz razloga što SDA već ima u parlamentarnoj proceduri zakon svoga kluba, ili su to neki drugi razlozi - kazao je ministar Grubeša.   

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Vlada HNŽ-a usvojila Program rada za 2024. i imenovala ravnatelja ZZO-a HNŽ-a

Vlada BPK - Utvrđena konačna lista, pravo na stipendiju ostvario 161 student

Vijeće ministara BiH danas o Strategiji integriranog upravljanja granicom

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'