Bosna i Hercegovina     | 20.03.2018. 15:23 |

Kantonalno ministarstvo i Općina Centar finansiraju gradnju škole na Šipu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20.marta (FENA) - Aneks II sporazuma o zajedničkom finansiranju izgradnje objekta osnovne škole na Šipu potpisali su danas ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Elvir Kazazović i načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić, i tako osigurali sredstva u iznosu od 900.000 KM za ovu namjenu.

Kazazović je precizirao nakon današnjeg potpisivanja da je ovim aneksom definisano da Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade KS izdvoji 500.000 KM, a Općina Centar 400.000 KM, navodi se u saopćenju press službe KS.

Ukupna procijenjena vrijednost izgradnje ovog objekta moderne škole sa svim neophodnim sadržajima je 10.500.000 KM, a u koji ulaze cijene zemljišta, projekata, građenja, ali bez neophodne opreme.

Predviđeno je da se zaključno sa 2021. godinom završi izgradnja, dok iz općine najavljuju da će sve učiniti da njenu izgradnju okončaju do naredne 2019. godine.

Ovom prilikom, Ajnadžić je upoznao ministra Kazazovića i sa dinamikom provođenja pripremnih aktivnosti za početak izgradnje obdaništa „Razigrani dani“ koje će se graditi u ulici Patriotske lige, saopćeno je.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Uk i Mesihović obišli gradilište Univerzitetske biblioteke u Sarajevu

KS-Trudnicama od 38. sedmice trudnoće do porođaja biće dovoljna jedna uputnica za preglede i porod

Ministrica Hota-Muminović i sarajevski učenici donacijom cipela podržali projekt 'Stazom sjećanja'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo