Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 20.03.2018. 14:34 |

Komšić: Kada bi se ujedinile građanske stranke odustao bih od kandidature

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. marta (FENA) - Predsjednik Demokratske fronte (DF) Željko Komšić izjavio je da bi u slučaju održavanja kongresa ujedinjenja građanskih stranaka, koje je predložio DF, on odustao od kandidature za člana Predsjedništva BiH.

U novom izdanju magazina Start koji izlazi u petak Željko Komšić je na pitanja da li ujedinjenje znači i odustajanje od kandidature za hrvatskog člana Predsjedništva odgovorio da u tom slučaju on „odustaje od svega“.

-Ovo nije prvi put da to kažem, ja odustajem od svega. Biće sretna ta nova stranka, očišćena i oslobođena svih balasta, ma kakvi oni bili. Što se mene tiče, ja sam običan član koji će platiti članarinu i glasati za tu stranku ako ostane na toj ideji. Što se tiče kandidature, novo rukovodstvo je to koje će te stvari određivati, ja ne igram više u toj igri – kazao je Komšić.

Dodao je da „nije jedini posao i nafaka u politici“ te da vjeruje kako platu koju prima u politici može zaraditi i na drugom mjestu.

-Neću više to da radim, evo novog rukovodstva. Ljudi se moraju odrediti prema tome. Meni je to veća pobjeda od bilo koje druge političke pobjede koja je sad izvjesna. Šta ja više imam tu da radim – ustvrdio je Komšić u intervjuu koji će biti obavljen u novom broju magazina Start.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Bećirović-Komšić u UN-u: Usvajanjem rezolucije ukazati na globalnu važnost prevencije genocida

Komšić čestitao Ramazanski bajram

Komšić: Joe Lieberman istinski prijatelj Bosne i Hercegovine

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana