Bosna i Hercegovina     | 20.03.2018. 14:05 |

Udruženje tužilaca FBiH-Potpisan Memorandum o saradnji u finansijskim istragama

FENA Saopćenje

SKOPLJE/SARAJEVO, 20. marta (FENA) - Udruženje tužilaca FBiH potpisalo je u Skoplju Memorandum o saradnji u finasijskim istragama s udruženjima tužilaca Albanije, Bugarske, Kosova, Srbije, Crne Gore i Makedonije.

Memorandum je potpisan u sklopu “Regionalne konferencije o izazovima i procesuiranju finansijskog kriminalai i oduzimanja imovine na zapadnom Balkanu”, koja je održana krajem prošle sedmice u Skoplju.

Cilj Memoranduma jeste uspostava saradnje strana potpisnica, te identifikacija područja od zajedničkog interesa sa posebnim osvrtom na jačanje i koordinaciju informativne mreže, razmjeni informacija, znanja i prakse između članova udruženja, implementaciji projekata i aktivnosti od zajedničkog interesa, kao i međusobna podrška za zajednički napredak u oblasti finansijskih istraga.

Potpisnice će godišnje identifikovati područja u kojim je potrebno djelovati, bilo da se tiču državnog ili regionalnog nivoa i inicirati sastanke o bitnim temama za sve strane. Sastanci će  se odvijati po sistemu rotacije.

Ispred Udruženja tužilaca FBiH, Memorandum su potpisale tužiteljice Sabina Sarajlija i Lejla Hasanbegović, saopćeno je iz tog udruženja. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'