Bosna i Hercegovina     | 20.03.2018. 13:08 |

Zavod zdravstvenog osiguranje SBŽ-a završio godinu s viškom od 5,8 milijuna KM

FENA Marija Augustinovic

TRAVNIK, 20. ožujka (FENA) - Zavod zdravstvenog osiguranje (ZZO) SBŽ-a završio je 2017. godinu s viškom prihoda od oko 5,8 milijuna maraka, što bi, kako je rečeno na današnjoj sjednici županijske vlade, trebalo biti iskorišteno za poboljšanje statusa pacijenata.

Nakon što je Vlada usvojila Izvješće o izvršenju Financijskog plana ZZO-a za 2017. godinu, direktor Zavoda Dragan Solomun kazao je novinarima kako će raspodjela viška novca ovisiti o ishodu pregovora s predstavnicima županijskog odbora Neovisnog strukovnog sindikata radnika u zdravstvu, koji traže uvećanje koeficijenata za isplatu plaća.

Solomun je dodao kako je plan višak sredstava usmjeriti za liste lijekova, materijalne troškove domova zdravlja i poboljšanje materijalnog statusa bolnica.

- Od ishoda pregovora sa Sindikatom ovisi i iznos ovih sredstava. Smatram da pri tome treba pronaći razumnu mjeru, a ne ići nauštrb osiguranika. Zavod, među ostalim, planira povećati materijalne troškove domovima zdravlja za kupnju lijekova, sanitetskog materijala i ostalih potrebnih stvari za liječenje pacijenata - kazao je Solomun.

Vlada SBŽ-a je danas, među ostalim, usvojila Plan rada Zavoda za javno zdravstvo za 2018. godina te izvješće o radu Zavoda u 2017. godini.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Održana Konferencija ministara za područje zdravstva u BiH

Županija Posavska: Potpisan Kolektivni ugovor za radnike u zdravstvu

Dan oralne higijene: Četvrtina djece nikad nije bila kod zubara

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta