Bosna i Hercegovina     | 20.03.2018. 12:15 |

Vlada ZDK usvojila programe zapošljavanja boračke populacije

FENA Saopćenje

SARAJEVO/ZENICA, 20. marta (FENA) - Vlada Zeničko-dobojskog kantona usvojila je programe zapošljavanja i samozapošljavanja boračke populacije za koje je su u ove svrhe u Budžetu ZDK planirana sredstva od 1.500.000 KM.

Donošenjem ovih programa Vlada ZDK je iskazala opredijeljenost za razvoj Kantona, poticanje privrede te posebnu brigu za boračku populaciju kroz implementaciju projekata koji imaju za cilj poboljšanje njihovog statusa, saopćeno je iz Pres službe Vlade ZDK.

Navedeni programi predstavljaju nastavak rada Ministarstva za boračka pitanja na zapošljavanju pripadnika braniteljske populacije, pomoću kojih je od 2015. godine egzistencijalno riješeno nekoliko stotina porodica.

Programi su podijeljeni u dva podprograma, i to: Program zapošljavanja u pravnim licima i Program samozapošljavanja.

Ministarstvo za boračka pitanja je osiguralo podršku Vlade ZDK u slučaju da se poveća broj zahtjeva što znači da  navedeni iznos sredstava za ovu namjenu nije konačan.

Uz vlastite programe Ministarstvo za boračka pitanja ZDK podržati će i Program zapošljavanja djece šehida/poginulih branitelja koji provodi Federalni zavod za zapošljavanje, navodi se u saopćenju.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Hrvatska Vlada donijela 6. antiinflacijski paket vrijedan 503 milijuna eura

Vlada Kosova potvrdila sastanak Escobara s Kurtijem u popodnevnim satima

Vlada Kosova zatražila provedbu odluke Ustavnog suda o zemljištu manastira Dečani

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!