Ekonomija     | 20.03.2018. 11:09 |

Ferguson i Kasumović o početku implementacije Projekta LIFE

FENA Saopćenje

ZENICA, 20. marta (FENA) - Ambasador Velike Britanije u Bosni i Hercegovini Edward Ferguson i delegacija Međunarodne finansijske korporacije (IFC) posjetit će sutra, 21. marta, Zenicu i razgovarati s gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem o početku implementacije Projekta privlačenja investicija i poboljšanja poslovnog okruženja na lokalnom nivou - LIFE.

Ovaj projekt Grad Zenica implementira u saradnji s IFC-om koji je članica Grupacije Svjetske banke i u partnerstvu s britanskom ambasadom u Bosni i Hercegovini, istaknuto je u saopćenju Sektora za odnose s javnošću Grada Zenica.

Ciljevi Projekta LIFE su povećanje konkurentnosti Grada putem snižavanja troškova i rizika poslovanja te pojednostavljenje procesa izdavanja dozvola, saglasnosti, odobrenja i poboljšanje gradskih propisa.

Također, među ciljevima ovog projekata su povećanje transparentnosti administrativnih procedura na gradskom nivou kroz kreiranje elektronskog internet registra svih administrativnih procedura koje provodi gradska uprava (E-registar) te privlačenje novih investicija.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

DEI - Prezentiranje projekata prvog poziva Interreg programa za dunavsku regiju 2021-2027.

Ridžalović: Stečajna reforma u FBiH - pokretač ekonomskog rasta i očuvanja radnih mjesta  

Jačanje kapaciteta za djelatnike škola i predškolskih ustanova za pisanje i provedbu projekata u ŽZH

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta