Kultura     | 19.03.2018. 20:55 |

U Tomislavgradu otvorena putujuća izložba 'Pomozimo zajedno'

FENA Mario Loncar

TOMISLAVGRAD, 19. ožujka (FENA) - U galeriji Kulturno-informativnoga centra (KIC) u Tomislavgradu u ponedjeljak je otvorena putujuća humanitarna izložba "Pomozimo zajedno", koju organizira humanitarna udruga "Fra Mladen Hrkać".

Na izložbi je prikazano 40 radova 36 akademskih kipara, slikara te amatera iz BiH i Hrvatske, koji su darovali svoja djela Udruzi za izgradnju Doma "fra Mladen Hrkać" u Zagrebu.

Voditeljica ureda spomenute humanitarne udruge u Širokom Brijegu Kristina Govorko kazala je u izjavi za Fenu kako je ova putujuća izložba do sada bila postavljena u četiri hercegovačka grada.

- Projekt putujuće izložbe provodi se u partnerstvu s Hrvatskom maticom iseljenika i Maticom hrvatskom i njezinim ograncima diljem BiH i Hrvatske - istaknula je Govorko, naglasivši kako je cilj izložbe upoznavanje lokalnih sredina s projektom izgradnje objekta za smještaj osoba na liječenju u Zagrebu.

Usto to, dodala je, svi imaju priliku da utipkaju svoje ime u putanju ove izložbe i putem online aukcije na njihovim mrežnim stranicama pomognu ovom nadasve humanom činu.

Umjetnička koordinatorica projekta magistrica sakralnog slikarstva Kristina Ćavar predstavila je široku lepezu umjetnika, a time i raznolike umjetničke prikaze u slici, crtežu, skulpturi ili mozaiku.

- Ovaj projekt potiče na razmišljanje o veličini ljudskog srca i plemenitim namjerama da se kroz umjetnost, potakne javnost na djelovanje i podršku udruzi, a time i njezinom krajnjem cilju, izgradnji Doma fra Mladen Hrkać - naglasila je Ćavar.

Njihova želja je, kako kaže, potaknuti i druge umjetnike da daruju svoj umjetnički rad udruzi te postanu dio ovog projekta.

- Umjetnost nas okuplja i združuje, oplemenjuje i obogaćuje. Svatko će pronaći za sebe djelo koje mu je ugodno oku i dušu hrani ljepotom – istaknula je Ćavar.

Nakon izlaganja članova organizacijskog tima, izložbu je uz riječi zahvale i podrške, otvorio predsjednik ogranka Matice Hrvatske Tomislavgrad Mate Kelava. 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Otvorena izložba fotografija 'Duvanjski memento'

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Izabrani najbolji sportaši i sportašice Tomislavgrada

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!