Bosna i Hercegovina     | 19.03.2018. 17:15 |

Potpisan ugovor za početak izgradnje sportske dvorane u Boljakovom Potoku

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. marta (FENA) - Općina Novi Grad Sarajevo i firma Eko-Teh danas su potpisali prvi ugovor za izvođenje radova na izgradnji sportske dvorane s pratećim sadržajima uz školu „Umihana Čuvidina“ u Boljakovom Potoku, u vrijednosti od 2,5 miliona konvertibilnih maraka.

Sva sredstva osigurana su kroz budžet Općine Novi Grad Sarajevo, a riječ je o jednom od najznačajnihih kapitalnih projekata kojeg Općina Novi Grad realizira u sklopu Programa „Novi Grad 2020“, a čija je ukupna vrijednost 5,1 milion konvertibilnih maraka. 

Radovi će početi 21. marta i trajat će narednih 18 mjeseci, a Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo vršit će stručno-tehnički nadzor, saopćeno je iz Općine Novi Grad Sarajevo.

Direktor škole Aziz Mulahmetović istakao je značaj ovog višemilionskog projekta za jedno od najvećih naselja na području Novog Grada. Kazao je da će dok traje školska godina nastojati na najbolji mogući način organizirati odvijanje nastavnog procesa u postojećem dijelu škole.

Prema riječima direktorice firme Eko-Teh Jasminke Pindžo prvo će se raditi na izgradnji jednog dijela objekta, a kada se školska godina završi kompletirat će radove.

Osim sportske dvorane, ovaj impresivni projekat podrazumijeva izgradnju 11 novih učionica, zatim podzemne garaže, obdaništa koje ovom naselju nedostaje, kao i prostora za fitnes i ambulante porodične medicine.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Otvaranje Sportske dvorane 'Sport i zdravlje' na UNMO

Posjeta porodici Trnka - Općina Novi Grad u 2024. planirala podršku svim porodicama sa troje djece

Općina Novi Grad Sarajevo subvencionira kamatne stope stambenih kredita za mlade (VIDEO)

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana