Najave     | 19.03.2018. 16:06 |

Obilježavanje Svjetskog dana osoba s Down sindrom

FENA Saopćenje

MOSTAR, 19. ožujka (FENA) - U povodu Svjetskog dana osoba s Down sindrom koji se obilježava u srijedu, 21. ožujka, Udruga za Down sindrom Mostar organizira brojne aktivnosti.

Cilj je aktivnosti senzibilizirati društvenu zajednicu prema osobama s Down sindromom kako bi ih podržali u njihovoj borbi za ''Obrazovanje bez diskriminacije'' što je i ovogodišnji moto Udruge za Down sindrom Mostar.

Manifestacija će se održavati u Mepas Mallu od 9 do 20 sati, gdje će biti upriličena prodajna izložba Udruge. Potom slijedi promocija slikovnice ''Moj brat i ja'' spisateljice Sonje Jurić, uz prigodan zabavni program, te misa u mostarskoj katedrali za sve osobe s Down sindromom.

Iz Udruge navode, kako je preko društvenih mreža pokrenuta kampanja u kojoj svi koji podržavaju nastojanje da djeca i odrasli s Down sindromom ne budu diskriminirani na bilo kojoj osnovi, šalju fotografije u šarenim različitim čarapama koje su postale simbol Dana osoba s Down sindromom.

- Šarene različite čarape simboliziraju koliko smo svi različiti, a u biti jednaki - ističu iz Udruge za Down sindrom Mostar.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

ZDK - Dan Armije RBiH obilježen defileom, odavanjem počasti i akademijom

Modna revija osoba s invaliditetom

Obilježavanje 30. godišnjice od zatvaranja logora Gabela

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'