Bosna i Hercegovina     | 19.03.2018. 10:59 |

Brčkalo: Vlast u RS se boji rasprave o stanju u zdravstvu i javnim preduzećima

FENA Dušica Stanojević

ISTOČNO SARAJEVO, 19. marta (FENA) - Vlast u Republici Srpskoj (RS) bježi od rasprave o interpelacijama, kojima opozicija ukazuje na teško stanje u zdravstvenom i penzionom sistemu, javnim preduzećima, privredi, te u oblasti demografije - ukazao je danas šef Kluba poslanika PDP-a u Narodnoj supštini RS-a Miroslav Brčkalo.

Naglasio je da se o interpelacijama opozicije mora razgovarati u Narodnoj skupštini te da to nije "nikakva predstava za javnost“, kako je to ocijenila entitetske premijerka Željka Cvijanović.

-U tim dokumentima se radi o osnovim životnim pitanjima - rekao je Brčkalo uoči sutrašnje skupštinske rasprave o interpelacijama o zdravstvenom i penzionom sistemu te javnim preduzećima u RS.

SNSD-ova vlast se, smatra on, boji rasprave o ovim pitanjima, jer se time "ruši“ njihova priča o stabilizaciji i razvoju RS.

-Kada se dotakne bilo koja od spomenutih oblasti o kojima opozicija traži raspravu, postaje vidljivo da Vlada nema odgovore na nagomilane probleme – naglasio je Brčkalo.

Istakao je da je dobro da je poslovnikom regulisano šta će se raspravljati u Narodnoj skupštini i da o tome ne odlučuje entitetska premijerka.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Strasbourg: Danas rasprava u Vijeću Europe o Kosovu

Eurozastupnik Nemec: Inicirana rasprava o izborima u Srbiji kako bi došlo do neovisne istrage

Hrvatska: Oporba podržava umirovljenje vojnika s 50 godina, desnica za vraćanje vojnog roka.

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana