Sport     | 19.03.2018. 10:59 |

Startovala Vaterpolo liga Kantona Sarajevo

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. marta (FENA) - Proteklog vikenda na Olimpijskom bazenu Otoka odigrane su utakmice prvog i drugog kola Vaterpolo lige Kantona Sarajevo.

Prvi susret ovogodišnjeg prvenstva odigran je između mlađih kadeta Mladosti i Invictuma. Odigrana je rezultatski neizvjesna utakmica, u kojoj su igrači Invictuma pokazali  veću želju za pobjedom do koje su na kraju i došli sa  7:6 (1:1, 0:1, 4:2, 2:2), a igrač utakmice bio je Tarik Užičanin (Invictum) sa pet postignutih pogodaka.

Mladi vaterpolisti Mladosti i Invictuma odmjerili su snage i u kategoriji kadeta. Znatno bolju igru su pružili igrači Mladosti, koji su slavili sa 14:4 (3:1, 1:1,5:2,5:0). U pobjedničkoj ekipi najefikasniji su bili Tarik Mahalija sa četiri i Ali Tanović sa tri pogotka, a kod Invictuma Bakir Hadžić sa tri gola. 

U nedjelju su svoje susrete u kategoriji mlađih kadeta i kadeta odigrali  Invictum i SWAT. U oba susreta  bolji su bili vaterpolisti SWAT-a.

U konkurenciji mlađih kadeta SWAT je pobijedio sa 5:2 (1:1, 4:0, 0:0, 0:1), a  igrač utakmice bio je Adian Krivić sa tri pogotka.

Kod kadeta rezultat je glasio 10:3 (2:1, 3:0, 4:1, 1:1), a najbolji pojedinac bio je Dražen Trapara sa pet postignutih golova.

Takmičenje se nastavlja narednog vikenda, 24. i 25. marta, saopćeno je iz Olimpijskog bazena Otoka.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Vatepolisti Invictuma osvojili četiri titule u Ligi Kantona Sarajevo

Vaterpolo: Ovog vikenda susreti Lige Kantona Sarajevo

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo