Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 18.03.2018. 13:52 |

Opozicija i posmatrači prijavljuju brojne prevare na izborima u Rusiji

FENA Internet

MOSCOW, 18. marta (FENA) - Ruska opozicija i nevladini aktivisti su prijavili nepravilnosti na predsjedničkim izborima, na kojim se očekuje pobjeda Vladimira Putina i njegovih novih šest godina mandata, javlja AFP.

Nevladina organizacija za nadzor na izborima Golos je u ranom prijepodnevu evidentirala 1.764 neregularnosti, uključujući i zabranu posmatračima da obavljaju svoju dužnost.

Organizacija Alexiea Navalnyja je saopćila da je poslala više od 33.000 volontera da prate izbore, a oni su javili stotine slučajeva prevare u Moskvi, u okolnom regionu, Sankt Peterburgu i drugim gradovima. 

Prema anketama, u Moskvi i većim gradovima Putin ima nešto manju podršku. Na internetu su objavljeni i slučajevi dvostrukog glasanja i zabrane prilaska posmatračima. Centralna izborna komisija je najavila da će istražiti slučajeve. Oko 80 posto biračkih mjesta je pokriveno video nadzorom, javlja AFP.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Šojgu: Rusija pojačava proizvodnju tenkova

Ukrajina tvrdi da je oborila strateški ruski bombarder TU-22M3

Grmoja: Most i DP bez Možemo i SDSS-a imaju dovoljno ruku za novu hrvatsku vladu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'