Bosna i Hercegovina     | 17.03.2018. 23:13 |

Tribina SDA u Živinicama okupila veliki broj zvaničnika i građana

FENA Ivana Banovic

ŽIVINICE, 17. marta (FENA) - Predsjedavajući Vijeća ministara BiH i potpredsjednik SDA Denis Zvizdić u svom je obraćanju večeras na tribini te stranke u Živinicama, govoreći o značaju SDA za BiH, ocijenio kako je ta stranka najvažniji politički projekat 20. stoljeća, a koji je vizija rahmetli Alije Izetbegovića.

- Na bazi te vizije formiran je najvažniji državotvorni projekat i najorganizovanija, najveća i najvažnija politička snaga u BiH - dodao je.

Snažna SDA znači jaku BiH, a slaba SDA slabu BiH, podložnu raznim uticajima, poručio je Zvizdić.

Ocijenio je kako je SDA reafirmirala nacionalna i vjerska prava Bošnjaka, bila na čelu odbrambeno-oslobodilačkog rata te  ostvarila najvažniji cilj u političkoj historiji Bošnjaka, a to je politički suverenitet Bošnjaka.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH i potpredsjednik SDA naglasio je kako je ovoj stranci najvažnija država, tvrdeći da bez državnoga okvira ne postoji mogućnost ni razvoja naroda, niti osobenosti.

Poručio je kako će mlade generacije živjeti u evropskoj BiH.

- Večeras smo na ovom skupu da poručimo da SDA i dalje ostaje najsnažnija, najveća, i najdržavotvornija politička snaga u BiH te da najavimo kako ovim veličanstvenim skupom započinjemo pobjedonosni pohod, pobjedu SDA -  ustvrdio je Zvizdić. 

Zamjenik predsjednika SDA i ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović kazao je u svom obraćanju kako je SDA  sigurni pobjednik na općim izborima 2018. godine,

Osvrnuvši se na aktuelnu političku situaciju u BiH i govoreći o formiranju stranaka, koje su iznikle iz SDA, ocijenio je kako je lični interes preovladao opći interes.

Smatra da SDA mora biti najjači politički faktor koji će uticati na konstruisanje vlasti kako u Banjoj Luci, tako i u svim kantonima i svim nivoima vlasti.

Potpredsjednik SDA i zamjenik Predsjedavajućeg Doma naroda BiH Safet Softić istaknuo je kako je veliki broj zvaničnika  ove stranke večeras došao u Živinice iz poštovanja prema ovom gradu.

- Mi smo večeras ovdje jer iz Živnica kreće pobjednički pohod SDA prema oktobru - poručio je.

Osvrnuvši se na aktuelnu situaciji u ovoj stranci, konstatovao je kako će večerašnji skup pokazati da SDA nikad nije bila jača, nego sada, ustvrdivši kako je SDA  najjača onda kada je najteže.

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić ocijenio je kako je sve što je važno u ovoj državi vezano za SDA.

Naglasio je kako je 82 posto Reformske agende napisano u SDA i da je najveći posao u Federalnoj vladi, koji se tiče reformi odradio Ured premijera i šest ministara iz te stranke.

 - Mi ćemo s federalnog nivoa ostati privrženi ovom kantonu i vašem gradu - poručio je, dodavši kako Živinice imaju veliki potencijal te da se jako puno i domaćih i stranih investitora javlja i izražava želju za gradnjom na području ovog grada.

 

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDA

SDA: Predsjedništvo BiH mora zbog antidržavnih laži smijeniti ambasadora Vujića

Priopćenje za javnost Kantonalne organizacije SDA HNK

Promo

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

TP 'Intera' Mostar: Radionica o digitalizaciji procesa u MSP

Alma Ras: Slavimo uspjeh s uposlenicima od preko deset i dvadeset godina izvrsnosti