Kultura     | 17.03.2018. 11:28 |

Bogat program Festivala 'Sarajevska zima' i ovog vikenda

FENA Muhamed Hadžibegić

SARAJEVO, 17. marta (FENA) - U okviru XXXIV Festivala "Sarajevska zima" danas će u 12 sati u klubu Sloga Cinemas biti upriličen susret s pjesnicima Dijanom Badicom i Stefanom Nitom iz Bugarske, zemlje koja je počasni gost ovogodišnjeg festivala.

Direktor Festivala Ibrahim Spahić izjavio je za Fenu da nakon toga danas u pet sati, također u klubu Sloga Cinemas, slijedi predstava slovenačkog savremenog plesa "Oh ho ho ho, what do we have here" koju je pripremio Branko Potočan, a koja je pobudila pažnju u čitavoj regiji.

- Zatim, u šest sati u Bošnjačkom institutu koncert će održati poznati kompozitor i prijatelj Sarajeva i ovog festivala Eric Breton, koji će između ostalog izvesti i kompoziciju "Drugo lice svijeta" kojom je otvorena ovogodišnja "Sarajevska zima" - rekao je Spahić.

Večeras u sedam sati u galeriji Roman Petrović bit će otvorena izložba mostarskog umjetnika Alice Jakirovića, a u 19.30 sati u Narodnom pozorištu bit će izvedena baletna predstava "Dervi i smrt" Hrvatskog narodnog kazališta iz Splita.

Promocija pjesme "Drugo lice svijeta" bit će upriličena sutra u jedan sat u hotelu Bjelašnica i kod skakaonice na Igmanu, čime će biti zaokružen festivalski program ovog vikenda.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

U ponedjeljak u BKC-u u Sarajevu koncert za klavir i flautu

Dan nezavisnosti BiH nizom sadržaja biće obilježen u BPK Goražde

U Umjetničkoj galeriji izložba digitalnog slikarstva Kemala Hromića

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana