Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 17.03.2018. 10:53 |

Grabčanović: Uz pristup kao protiv Krivaje pobjeda ne bi smjela izostati

FENA

TUZLA, 17. marta (FENA) – Trener rukometašica Jedinstva AtlasRelaxa Elmir Grabčanović, u petak je s veteranima RK Sloboda sudjelovao na međunarodnom turniru "igrača u godinama" u Novom Sadu, ali se jutros vratio u Tuzlu kako ne bi propustio današnji trening svojih igračica, uoči derbija 15. kola Premijer lige BiH protiv ekipe Goražda-Heim Meiha.

Tuzlanke su, kao i njihove protivnice, u prva tri proljetna kola ostvarile pobjede i predstojeći duel bitan je za poredak na tablici koji osigurava nastup u Challenge kupu EHF-a.

- Ovo je treći derbi koji igramo u nizu u proljetnom dijelu prvenstva, a prvi od tri susreta koji nam s ekipom Goražde-Heim Meih predstoji u drugom dijelu sezone, jer s njima igramo i u četvrfinalu Kupa BiH. I one su stratovale s tri pobjede, ali moram reći da su naši protivnici bili nešto teži, tako da očekujem dobru utakmicu u kojoj želimo nastaviti niz pobjeda – kaže za Fenu trener Grabčanović.

Dvoranu u Goraždu, s bučnom podrškom s tribina domaćem timu, smatra "vrućim terenom", a ekipu domaćina sastavom za respekt.

Domaćin traži put ka Evropi i sve će učiniti da to i ostvari, navodi.

- Dobro smo potkovani i uz dobro suđenje gledatelji bi mogli uživati u rukometu. Ako ponovimo pristup igri kao u prošlom kolu protiv Krivaje, pobjeda ne bi smjela izostati. Ujedno, ovo će biti odmjeravanje snaga pred prvi susret četvrtfinala Kupa BiH koji s njima igramo 11. aprila u Tuzli. Na oba kolosijeka želimo ići što je dalje moguće – zaključio je Grabčanović.

Utakmica Goražde-Heim Meih – Jedinstvo AtlasRelax igra se u nedjelju od 19 sati.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Izviđač obranio naslov prvaka BiH u rukometu 

Rukometašice BiH počinju pripreme za susrete protiv Rumunije i Hrvatske

Bašić objavio spisak rukometašica za susrete s Rumunijom i Hrvatskom

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'