Bosna i Hercegovina     | 17.03.2018. 10:29 |

Dennis Gratz uputio Prijedlog izmjena zakona o privrednim društvima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. marta (FENA) - Federalni zastupnik Dennis Gratz je u parlamentarnu proceduru uputio Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o privrednim društvima u Federaciji BiH kojim se mijenja odredba o osnovnom kapitalu potrebnom za registraciju društva sa ograničenom odgovornošću.

Gratz je istaknuo da bi, prema tom prijedlogu, za registraciju bio potreban osnovni kapital od jedne konvertibilne marke, što bi konačno otvorilo put ka lakšoj registraciji privrednih društava, te umanjilo teret poduzetnicima koji žele pokrenuti posao i registrovati preduzeće u tom obliku.

 - Pozivam opozicione stranke da se okupimo oko prijedloga sazivanja sjednice Predstavničkog doma Parlamenta Federacije, gdje ćemo zatražiti da se naši prijedlozi - brojnih zakonskih rješenja, koji čekaju u ladici dogovor SDA, SBB-a i HDZ BiH, razmotre i stave na dnevni red. Ne možemo provesti cijelu godinu čekajući njihovu 'dobru volju' i moramo to pokrenuti čim prije - napominje Gratz.

Gratz je u sklopu kampanje "Zamisli!" prikupio niz prijedloga izmjena važećih propisa od građana, udruženja, poduzetnika i aktivista, te je najavio da će nastaviti raditi na pripremi zakonskih rješenja, ne čekajući sazivanje Parlamenta od strane vladajuće većine, navodi se u saopćenju.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Vlada HNŽ-a usvojila Prijedlog proračuna u iznosu od 366,2 milijuna KM

Hamas predložio trofazni plan prekida vatre u Gazi

Sjednica Predstavničkog doma završena, Komisija za izbor i imenovanja održala sjednicu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo