Bosna i Hercegovina     | 16.03.2018. 16:39 |

Političari još uvijek ne razumiju važnost uloge odnosa s javnošću (VIDEO)

FENA Muhamed Hadžibegić

SARAJEVO, 16. marta (FENA) - Političari i drugi na vodećim pozicijama još uvijek ne razumiju važnost uloge odnosa s javnošću niti je dovoljno koriste, istaknuto je na konferenciji za komunikacije i inovacije u javnoj upravi i javnim kompanijama "Fokus" koja je pod motom "Bliže ljudima" održana danas u Sarajevu.

Cilj konferencije je okupljanje i povezivanje pojedinaca zaposlenih u javnoj administraciji i javnim kompanijama, te onih koji se bave odnosima s javnošću kako bi razgovarali o strategijama, taktikama i komunikacijskim procesima.

Predsjednik Organizacionog odbora konferencije Danijel Koletić rekao je da je prvi korak u poboljšanju stanja u toj oblasti bolje budžetiranje i finansiranje, jer danas živimo u komunikacijskom vremenu.

- Bosna i Hercegovina će prva u regiji dobiti strukovno udruženje za odnose s javnošću zaposlenih u javnoj upravi i javnim kompanijama. BiH ima najjače stručnjake na tom polju jer je u proteklih 20 godina utrošeno više od 1,5 miliona eura u njihovu edukaciju, što oni koji odlučuju ne znaju koristiti - naveo je Koletić.

Predsjednik Odjela za komunikaciju lokalne uprave Velike Britanije Simon Jones istakao je da mnoge institucije i organizacije griješe misleći da su odnosi s javnošću samo slanje saopćenja u kojim će političari dobro izgledati.

- Nadam se da je moguće iskoristiti te kanale kako bi motivirali ljude da promijene živote i unaprijede svoje zajednice, jer je to razlog zbog kojeg se ljudi bave odnosima s javnošću - kazao je. 

Rukovoditeljica Službe za informiranje Vijeća ministara BiH Mirjana Micevska istakla je da je današnja konferencija povezala službenike za odnose s javnošću na svim nivoima, koji su imali priliku da razmijene iskustva iz dosadašnje prakse i da ukažu na probleme u toj oblasti.

Namjera organizatora bila je ovom inicijativom okupiti sve koji smatraju da je komunikacija temelj informisanja i razmjene informacija, ali i prilika za stvaranje novih vrijednosti.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/1554/

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1GSE64m6z_PnY3cqTBQXo_oD7YWTlthCD?usp=sharing

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Konferencija u Sarajevu - Žene u turizmu ruše prepreke i oblikuju budućnost

Mostar domaćin naučno-stručne konferencije o umjetnoj inteligenciji u BiH

U maju Prva konferencija nacionalnih manjina Bosne i Hercegovine

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo