Servisne informacije     | 16.03.2018. 16:23 |

Ponovo obustavljen saobraćaj na putu Jošanica - Butile

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. marta (FENA) - Zbog saobraćajne nezgode na dionici autoputa Jošanica-Butile (kod tunela Vukov gaj) saobraćaj je ponovo potpuno obustavljen. 

Zbog većeg odrona obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-408 Drvar-Martin Brod. U  funkciji su alternativni pravci. 

Povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja na kolovoz, pa se pozivaju na pojačan oprez. Izdvajaju se dionice: Sarajevo-Foča, Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac. 

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je u tunelu Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. 

Zbog urušavanja potpornog zida na magistralnom putu M-14.2 Resanovci-Drvar, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično. 

Zbog radova na rekonstrukciji rasvjete u tunelu Jajce II (M-5), u terminu od 07:30 do 17 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom. 

Magla i niska oblačnost i dalje smanjuju vidljivost na pojedinim dionicama u kotlinama i u višim predjelima, a skreće se pažnja na putne pravce koji vode prema graničnim prelazima Zupci i Ivanica. 

Preporučuje se oprezna vožnja, prilagođena uslovima na putu i podsjeća se da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno. 

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. 

S obzirom na dane vikenda koji su pred nama očekuje se pojačan promet vozila, kako na putevima u BiH tako i na graničnim prijelazima, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po pretežno suhom kolovozu

Poginuo vozač automobila u Miričini kod Gračanice

Novo Sarajevo - Izmjena saobraćaja tokom utakmice FK 'Željezničar'i FK 'Sarajevo'     

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta