Bosna i Hercegovina     | 16.03.2018. 14:28 |

Predsjedavajući Zvizdić s predsjednikom Senata Irske

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. marta (FENA) - Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić razgovarao je danas u Sarajevu s predsjednikom Senata Irske Denisom O'Donovanom kojeg je upoznao s vanjskopolitičkim prioritetima Bosne i Hercegovine.

Predsjedavajući Zvizdić je rekao da evropske integracije i članstvo u NATO savezu ostaju ključni prioriteti Bosne i Hercegovine. Dodao je da kroz implementaciju evropskih standarda težimo da stvorimo dobro poslovno okruženje i naše resurse stavimo u funkciju ekonomskog razvoja. Istaknuo je da je Vijeće ministara BiH predajom odgovora na Upitnik Evropske komisije ispunilo sve obaveze iz Evropske agende. Predsjedavajući Zvizdić je rekao da bi napredak Bosne i Hercegovine u NATO integracijam bio značajan doprinos jačanju mira u regiji i kreiranju trajne političke stabilnosti.

Predsjednik Senata Irske O'Donovan je istaknuo punu podršku Irske evropskom putu BiH i stjecanju statusa kandidata. Rekao je da Bosna i Hercegovina treba da nastavi s evropskim integracijama, putem koji zna biti težak, ali se u konačnici isplati jer donosi pozitivnu transformaciju ekonomije i političku stabilnost, što je bilo irsko iskustvo.

Predsjedavajući Zvizdić je rekao da BiH i Irska trebaju raditi na unapređenju bilateralne saradnje. Istaknuo je da bi Bosni i Hercegovini puno značio prenos pozitivnih iskustava i praksi u razvoju malih i srednjih preduzeća, turizma i stavljanju dostupnih resursa u funkciju ubrzanog ekonomskog razvoja.

Sastanku je prisustvovao i ambasador Irske u Bosni i Hercegovini Myles Geiran, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.  

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Glasanje državljana Republike Hrvatske u BiH 16. i 17. travnja

Zvizdić: Tužan sam zbog odlaska velikog čovjeka i književnika Abdulaha Sidrana

Košarac: RS ima kredibilan zahtjev da sjedište apelacionog vijeća bude u Banja Luci

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo