Bosna i Hercegovina     | 16.03.2018. 12:36 |

Konaković i Bešlić potpisali Kolektivni ugovor za srednje obrazovanje u KS

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. marta (FENA) - Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković i predsjednik Sindikata srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture Faruk Bešlić potpisali su danas Kolektivni ugovor za djelatnost srednjeg obrazovanja u Kantonu Sarajevo i Sporazum o osnovici za plaće. Ovim ugovorom došlo je do korekcija određenih prava uposlenih u obrazovanju te je na ovaj način Vlada KS nastojala adekvatno uzvratiti prosvjetnim radnicima za njihov odgovoran posao koji svakodnevno rade.

- Ovo je još jedan korak u nizu koji će omogućiti dodatno poboljšanje uvjeta rada zaposlenih u obrazovanju. Njihova osnovica sad iznosi 290, i od dolaska ove Vlade povećana je za oko sedam posto - istakao je premijer Konaković.

Predsjednik Bešlić je naglasio kako je s ovom vladom ostvario najbolji socijalni dijalog, posmatrajući svoj tridesetogodišnji sindikalni rad, posebno jer je premijer ispunio obećanje koje je dao na početku svog mandata, a to je da će obrazovanje biti njihov prioritet, saopćeno je iz Pres-službe KS-a. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Hota-Muminović: Razlozi za pokretanje štrajka neosnovani, a štrajk nezakonit

Dogovor o poboljšanju odgojno-obrazovanog rada u osnovnim i srednjim školama ZDK

Sindikat doktora medicine i stomatologije najavljuje štrajk upozorenja

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana