Bosna i Hercegovina     | 16.03.2018. 11:54 |

SBB: Zvizdić i Grubeša krivci za neprovođenje odluke Ustavnog suda

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. marta (FENA) - Savez za bolju budućnost (SBB) Bosne i Hercegovine optužio je predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića i ministra pravde Josipa Grubešu za neprovođenje odluke Ustavnog suda BiH.

Povodom novonastale situacije u vezi s izmjenama Krivičnog zakona BiH i Zakona o Obavještajno-sigurnosnoj agenciji BiH, šef Izbornog štaba SBB-a Adis Arapović je u saopćenju naveo da Zvizdić i Grubeša snose najveću odgovornost za ozbiljnu situaciju u koju je BiH dovedena probijanjem rokova za izmjene i dopune Zakona o krivičnom postupku (ZKP) i Zakona o Obavještajno sigurnosnoj agenciji (OSA).

- Najveću odgovornost za ovaj novi i nepotrebni skandal koji šteti ugledu države snose predsjedavajući Vijeća ministara Denis Zvizdić i ministar pravde Josip Grubeša. Umjesto da za šest mjeseci propisanog roka, uz maksimalnu saradnju sa strukom, prije svega sa VSTV-om, ali i drugim pravosudnim institucijama, izmjene pomenutih zakona budu predložene i usvojene, Zvizdić i Grubeša su zemlju izložili kritici skoro cijele međunarodne zajednice. SBB se oštro protivi pokušaju da pojedinačni zastupnici iz SDA predlažu loša rješenja jer građani vrlo skupo plaćaju rad Vijeća mnistara i Ministarstva pravde sa stotinama uposlenih koji su za šest mjeseci morale pripremiti tih nekoliko članova zakona - izjavio je Arapović.

Čim adekvatan zakonski materijal dođe iz Vijeća ministara, SBB će dati doprinos njegovom usavršavanju i podržati konačno rješavanje ovog problema, kazao je također.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Radončić u Brčkom najavio veliki povratak SBB-a u politički život

Saopćenje za javnost SBB

Saopćenje za javnost SBB

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana