Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 15.03.2018. 19:34 |

Ivetić: U Vitezu moramo izaći kao pobjednici

FENA

TUZLA, 15. marta (FENA) - Nogometašima Slobode subotnja utakmica 2. kola Lige za opstanak protiv Viteza može dosta donijeti, ali i odnijeti u slučaju poraza.

Iako je riječ o ekipi s dna prvenstvene ljestvice, niko u taboru Tuzlaka ne potcjenjuje domaćine, ali i ne sumnja da će se s ovog gostovanja vratiti kao pobjednici.

- Od te utakmice mnogo očekujemo. Optimist sam i vjerujem da ćemo se u Tuzli vratiti s tri boda. Svi znamo da nas pobjeda uvodi u neku mirniju luku, za nastavak prvenstva bez pritiska i tenzija. Naravno, bodovi neće sami doći, jer, iako je Vitez posljednji na tablici i, da tako kažem, otpisan, niko ih nije u ovih pet kola nadigrao i lako dobio osim Širokog - kaže za Fenu kapiten Slobode Perica Ivetić.

Vitežani su jedina ekipa koju je Sloboda dobila u obje utakmice u dosadašnjem toku prvenstva. Sredinom augusta prošle godine Tuzlaci su u gostima slavili 1:0 pod vodstvom trenera Vlade Jagodića, dok je u drugoj utakmici na Tušnju ekipa Slavka Petrovića bila ubjedljivija s 4:0.

U ovoj sezoni, dakle, strijelci Viteza još nisu savladali vratare Slobode, ali svaka je utakmica nova prilika i za jedne i za druge. Nije se baš proslavila ni Sloboda u ovih pet kola, jer su njeni igrači postigli ukupno tri gola, mada su primili samo dva.

- Otežavajuća okolnost za nas mogao bi biti teren u Vitezu koji je u veoma lošem stanju. No, ni drugi u minulih pet kola nisu bili mnogo bolji i lakši. Bilo kako, moramo na terenu pružiti maksimum i uzeti bodove kako bi lakše nastavili put ka ostanku u Premijer ligi - zaključio je Ivetić.

Utakmica Vitez - Sloboda igra se u subotu od 15 sati. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Tuzlanske gimnastičarke osvojile 18 medalja na takmičenju u SAD-u

Rumunski film 'Sloboda' režisera Tudora Giurgia donosi priču o pobuni protiv komunizma

Reporteri bez granica: Kina najveći zarobljivač novinara na svijetu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu