Sport

Weitzer dobio dozvolu i debitovat će protiv Viteza

Tekst: Miroslav Petrović, Foto FENA/Miroslav Petrović

TUZLA, 15. marta (FENA) – Nakon mjesec dana čekanja Riječanin Ivor Weitzer (30) dobio je sve potrebne dozvole čime je stekao pravo nastupa za tuzlansku Slobodu.

Informaciju je Feni potvrdio šef stručnog štaba Slavko Petrović, dodavši da je Weitzer dva dana odsustvovao s treninga, jer je išao u Hrvatsku po neophodne dokumente.

- Jučer je konačno dobio sve „papire“ i na raspolaganju je za utakmicu s Vitezom – izjavio je Petrović.

Weitzer je na Tušanj došao 12. februara, ali je procedira dobijanja radne i boravišne dozvole neočekivano dugo trajala. Sada će proširiti konkurenciju u timu Slobode na poziciji veznog igrača.

Inače, ovaj iskusni nogometaš nastupao je za veliki broj klubova u Hrvatskoj, Mađarskoj, Grčkoj i Albaniji, u BiH je nosio dres Širokog, a u Tuzlu je stigao iz uzbekistanske Bukhare.

Nažalost, problemi vezani za vizni režim razlog su što dozvolu nastupa za Slobodu još nije dobio Tanzanijac Thomas Ulimwenge, te će na debi u Petrovićevoj ekipi morati sačekati još neko vrijeme, rečeno je Feni.

Sadržaj dostupan isključivo pretplatnicima FENA servisa. Za više informacija o načinu i uslovima korištenja servisa kontaktirajte marketing@fena.gov.ba.