Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Kultura     | 15.03.2018. 14:41 |

U Zenici održan prvi susret italijanista Bosne i Hercegovine

FENA

ZENICA, 15. marta (FENA) - U organizaciji Univerziteta u Zenici i Ambasade Republike Italije u BiH u Zenici je organiziran "Prvi susret italijanista Bosne i Hercegovine" kojim se nastoji promovirati moderan pristup izučavanju jezika na način da se osobama koje ga uče omogući da on bude iskoristiv u poslovnom svijetu.

Na skupu je istaknuto koliko je važno valorizirati zastupljenost i nivo izučavanja  italijanskog  jezika u Bosni i Hercegovini, te ukazano na mogućnosti ohrabrivanja italijanskih preduzeća da se oslanjaju na kompetencije i sposobnosti osoba u Bosni i Hercegovini koji uče italijanski jezik.

U radu skupa učestvovao je i ambasador Italije u BiH Nicola Minasi koji je istakao da je ovakav događaj prvi put organiziran u BiH i da je počastvovan sudjelovanjem.

- Za sve je ovo izuzetna prilika da se poboljša podučavanje italijanskog jezika, ali i da se ponude nove mogućnosti u vezi sa italijanskim jezikom. U Bosni i Hercegovini djeluje više od 70 italijanskih preduzeća koja neposredno zapošljavaju više od 10.000 ljudi - kazao je ambasador Minasi u prigodnom govoru.

Univerzitet u Zenici je već pokrenuo kurseve učenja italijanskog jezika, a s obzirom na veliki interes za ovu oblast razmišlja se čak i o otvaranju Odsjeka za italijanski jezik, kazao je rektor UNZE Damir Kukić.

Prema njegovim riječima, ovim skupom žele se između ostalog i analizirati metode kojima profesori i nastavnici izučavaju italijanski jezik u BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Okončani prijemni ispiti na Univerzitetu u Zenici, Medicinski fakultet već ima dovoljno kandidata

Vlada ZDK odobrila upis 955 brucoša i 281 studenta drugog ciklusa na Univerzitetu u Zenici

Metalurški postaje Fakultet inženjerstva i prirodnih nauka, UNZE pokreće i Odsjek elektrotehnike

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana