Bosna i Hercegovina     | 15.03.2018. 13:04 |

SBB: Izetbegović i SDA su blokirali cestogradnju zbog "Čengiza"

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. marta (FENA) - Povodom saopćenja SDA u kojem se traži od kadrova SBB-a i HDZ-a da počnu sa cestogradnjom, iz SBB-a je saopćeno da potpuno podržavaju to što se "SDA nakon 27 godina vlasti napokon sjetila da je cestogradnja apsolutni prioritet".

Međutim, tvrde da Bakir Izetbegović krije od javnosti da "entuzijazam i iskustvo SBB-a u izgradnji i planiranju" nije moglo doći do izražaja upravo zbog njegovih nepremostivih ličnih blokada čiji je cilj vrlo prozaičan: svi radovi su morali stati dok na tenderima ne pobijedi kompanija Čengiz, čiji su vlasnici najbolji prijatelji turskog predsjednika Erdoana i Izetbegovića.

Iz SBB-a navode da dodatni problem predstavlja što su "kapaciteti Čengiza dominantno usmjereni ka izgradnji novog aerodroma u Istanbulu, pa je očito da se dinamika namješta prema tome koliko njihovih radnika i kada mogu biti upućeni u BiH, te da uz to, u Autocestama FBiH i dalje vladaju moćnici iz SDA, čiji je jedini interes da favorizuju pomenutu porodicu".

- SBB ima snagu da u ovoj zemlji napokon krenu mega infrastrukturni radovi, ali preduslov svega je da u oktobru 2018. vlast preuzme parlamentarna većina kojoj će "od međusobnih amaneta i nepotističkih talova" važniji biti interes BiH i njenih građana - saopćeno je iz Pres-centra SBB-a.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Prva dionica brze ceste Lašva – Nević Polje neće biti završena na vrijeme

Radončić u Brčkom najavio veliki povratak SBB-a u politički život

Saopćenje za javnost SBB

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana