Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 15.03.2018. 11:48 |

Počeo znanstveno-stručni skup 'Rješenje hrvatskog pitanja za europsku BiH'

FENA

NEUM, 15. ožujka (FENA) – Znanstveno-stručni skup s međunarodnim sudjelovanjem "Rješenje hrvatskog pitanja za europsku Bosnu i Hercegovinu" koji se održava pod visokim pokroviteljstvom Ureda predsjedatelja Predsjedništva BiH započeo je danas u Neumu.

Prigodnim govorom nazočnima se obratio predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović koji je kazao kako je ovogodišnja tema znanstveno-stručnog skupa "Rješenje hrvatskog pitanja za europsku Bosnu i Hercegovinu" na neki način provokativna, naglasivši pritom kako ne vjeruje da postoji hrvatsko pitanje u BiH nego pitanje BiH.

Ocijenio je kako potpuna jednakopravnost tri konstitutivna naroda sa svim drugim narodima koji čine BiH, treba biti odgovor na europsko i na sva druga pitanja.

 Podsjetio je kako je nakon prošlogodišnjeg znanstveno-stručnog skupa donesena Odluka Ustavnog suda BiH koja, kako kaže, vrlo jasno i nedvosmisleno govori o tri konstitutivna naroda, njihovoj ustavnoj poziciji te o nužnosti njihovog legitimnog predstavljanja.

-  Siguran sam kako je BiH nezaustavljiva na putu prema Europskoj uniji – naglasio je Čović, zamolivši sve sudionike skupa da kroz donesene zaključke pokažu da razumiju koliko je nužda stabilnosti čitavog područja, upravo kroz stabilnost jedne moderno organizirane države u kojoj će hrvatski narod biti jednakopravan sa srpskim i bošnjačkim.

- Želimo biti generator i nova razvojna snaga u dizajniranju novih odnosa u BiH  - kazao je rektor Sveučilišta u Mostaru Zoran Tomić, istaknuvši kako se zahvaljuje i daje potporu svima onima koji imaju viziju promjene te nesebično i hrabro progovaraju tražeći puteve ravnopravnosti.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

U pretresu kuće u Neumu pronađena droga

Najavljuje se stroža kontrola iznajmljivača apartmana "na crno"

Maslać i Jurković: Neum ima potencijal za unaprjeđenje i razvoj turizma

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'