Kultura     | 15.03.2018. 10:35 |

Kultna predstava "Glumac...je glumac...je glumac" u Narodnom pozorištu Mostar

FENA Saopćenje

MOSTAR, 15. ožujka (FENA) – Kultna predstava "Glumac...je glumac...je glumac" Zijaha A. Sokolovića bit će izvedena 29. ožujka u 19,30 sati u Narodnom pozorištu Mostar.

Predstava je premijerno izvedena na Festivalu MESS u Sarajevu 30. ožujka 1978. godine.

"Izvedba u Narodnom pozorištu Mostar, skoro na sam 40. rođendan predstave, bit će 1620. izvedba ove predstave. Izvedba u Narodnom pozorištu Mostar ujedno je i za sada jedina izvedba u Bosni i Hercegovini kojom se obilježava veliki jubilej. Jubilarna izvedba predstave koja je jedinstveni kulturni fenomen Bosne i Hercegovine i svečanost umjetnosti, u Narodnom pozorištu Mostar ujedno je i obilježavanje Svjetskog dana teatra", navodi se u priopćenju tog pozorišta.

Iz te kulturne ustanove podsjećaju kako je objavljena i knjiga  "Glumac... je glumac... je glumac" (Hena com) s tekstom predstave i kritikama o njoj, koje su, između ostalih, pisali Pero Kvrgić, Fabijan Šovagović, Rade Šerbedžija, Velimir Stojanović, Jovan Ćirilov, Zvone Šedlbauer, Radomir Putnik, Boris Cavazza, Gorčin Stojanović, Špiro Guberina, Marko Kovačević, Michel Ainzara, Milovan Lukić, Pero Kvesić, Dževad Karahasan, Ivica Boban, Anatolij Kudrjavcev, Slavko Pezdir, Dragan Marjanović i brojni drugi.

Cijena ulaznice je 10 maraka, a ulaznice su u prodaji na blagajni Narodnog pozorišta Mostar.

 

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

U petak 'Alfa Beta' u Narodnom pozorištu Mostar

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

Mostarski mališani kroz predstavu učili o važnosti zaštite okoliša

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!