Sport     | 14.03.2018. 15:47 |

Dodijeljen posljednji Kristalni globus, Beat Feuz najbolji spustaš

FENA Roland Grabovac

ARE, 14. ožujka (FENA) - Švicarcu Beatu Feuzu bilo je dovoljno treće mjesto na posljednjem spustu sezone, voženom na završnici Svjetskog skijaškog kupa, za osvajanje malog Kristalnog globusa u toj disciplini.

Feuz je osvojio svoj prvi Kristalni globus u karijeri s osvojenih 682 boda, dok je drugi u poretku spustaša Aksel Lund Svindal sa 612 bodova.

Pobjedu u današnjoj utrci podijelili su Austrijanci Matthias Mayer i Vincent Kriechmayr, koji su imali identično vrijeme.

Na završnici Svjetskog kupa u švedskom Areu u četvrtak se vozi superveleslalom, u subotu veleslalom, a u nedjelju slalom, no pobjednici u svim disciplinama već su poznati.

Norvežanin Kjetil Jansrud osvojio je mali Kristalni globus u superveleslalomu, Talijan Peter Fill u alpskoj kombinaciji, dok su Kristalni globusi u slalomu i veleslalomu pripali Austrijancu Marcelu Hirscheru.

Hirscher je ujedno i ukupni pobjednik Svjetskog kupa sedmu godinu za redom, što do sada nije pošlo za rukom niti jednom drugom skijašu.

Legendarni Marc Girardelli imao je pet ukupnih pobjeda, dok su Hermann Maier, Pirmin Zurbriggen i Gustav Thoni tri puta bili ukupni pobjednici Svjetskog skijaškog kupa.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Muzaferija: Samo je pitanje vremena kada ću sklopiti stazu od starta do cilja (VIDEO)

Brignone pobijedila u veleslalomu u švedskom Areu

Otkazana utrka u kojoj je trebala nastupiti najbolja bh. skijašica

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu