Bosna i Hercegovina     | 14.03.2018. 15:39 |

Delegacija Vlade TK posjetila Općinu Lukavac

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14.marta (FENA) - Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona predvođena premijerom Jakubom Suljkanovićem boravila je danas u radnoj posjeti Općinskom sudu i Općini Lukavac. 

Kako se navodi u saopćenju iz Vlade TK, iako se i dalje susreće s brojnim problemima u svom radu, Općinski sud u Lukavcu je u posljednjih godinu dana ostvario zavidne rezultate.

- Prije svega to se odnosi na broj riješenih predmeta po sudiji, a po čemu je ovaj sud rangiran na treće mjesto u Federaciji Bosne i Hercegovine, rekao je predsjednik Suda Enes Halilović. Imajući u vidu da, po svim parametrima, prostornim, kadrovskim i uopšte materijalno-tehničkim, ovaj sud radi u izuzetno teškim uvjetima i činjenicu da je bio i jedan od najopterećenijih, time ovaj rezultat još više dobiva na značaju - saopćeno je.

Kada su u pitanju problemi s prostornim kapacitetima Suda, premijer je istaknuo da u budžetu za tekuću godinu nisu predviđena značajnija ulaganja u ovu instituciju, ali se o tom pitanju može razgovarati kako bi izgradnja dodatnog objekta, aneksa trenutnog objekta Suda, bila planirana u Budžetu za 2019. godinu.

Nakon posjete Općinskom sudu, delegacija Vlade boravila je i u radnoj posjeti Općini Lukavac.

- Sastanak je bio prilika da nam se prezentiraju neki od projekata koje će Općina kandidirati za finansiranje prema kantonalnoj Vladi, te da zajedno sagledamo koji su to prioriteti za rješavanje u narednom periodu. Ne sumnjam da će današnji sastanak rezultirati našom boljom međusobnom saradnjom i bržim protokom informacija, a što će u konačnici rezultirati boljitkom za građane Lukavca - zaključio je premijer Suljkanović.

Uz Premijera, današnjem sastanku, uime Vlade Tuzlanskog kantona prisustvovali su ministrica pravosuđa i uprave TK Ivana Kulić i ministar finansija Miralem Nuhanović.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Sjednica Vlade FBiH danas u Mostaru

Vlada BPK Goražde - Za program kantonalnih podsticaja u poljoprivredi 600.000 KM

Hrvatska Vlada donijela 6. antiinflacijski paket vrijedan 503 milijuna eura

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!