Ekonomija     | 13.03.2018. 18:11 |

Đokić: Nakon entitetske, usaglasiti stavove o Okvirnoj energetskoj strategiji

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 13.marta (FENA) - Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske (RS) Petar Đokić i ambasador Velike Britanije u Bosni i Hercegvoini Edvard Ferguson razgovarali su danas u Banjoj Luci o izradi dopune Strategije razvoja energetike RS-a, te o usklađivanju zakona RS-a s energetskom regulativom Evropske unije.

- Poštujući ustavne obaveze i nadležnosti, Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva je izradilo Nacrt strategije razvoja energetike RS-a do 2035. godine i konačnu verziju tog dokumenta treba da usvoji Vlada, a potom Narodna skupština RS.

Nakon usvajanja ovog dokumenta, može se govoriti o Okvirnoj strategiji razvoja sektora energetike BiH, gdje treba usaglasiti stavove RS i FBiH - istakao je ministar Đokić.

Izrazio je zahvalnost ambasadoru Fergusonu podsjetivši da je Velika Britanija podržala izmjene i dopune energetske strategije za RS do 2035. godine.

Na sastanku je, kako je saopćeno iz entitetskog resornog ministarstva, također konstatirano da taj bh. entitet raspolaže značajnim resursima, te da je Velika Britanija važan investitor u RS-u i cijeloj BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u raženom brašnu podrijetlom iz Litve

Izbori za Hrvatski sabor: Do 16.30 sati na izbore izašlo 28.003 birača u BiH

Milanović: Pregovori o ulasku BiH u EU trajat će duže od 500 godina

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'