Bosna i Hercegovina     | 13.03.2018. 17:21 |

Ugovor vrijedan 491.701 KM, počinje rekonstrukcija puta Vukovije-Krivač

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13.marta (FENA) - Po ovlaštenju općinskog načelnika Seada Džafića, savjetnik Fikret Suljkanović u Sarajevu je potpisao ugovor vrijedan 491.701 KM, a tiče se izgradnje puta Vukovije-Krivača. 

Riječ je o “Projektu razvoja ruralnog poslovanja”, koji se realizira putem Ureda za koordinaciju projekta PCU, pri Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH, saopćeno je iz Općine Kalesija.

Općina Kalesija sa partnerima sufinansira taj projekt u iznosu od 291.701 KM, dok su donatorska sredstva u iznosu od 200.000 KM. 

 -Ovo je veliki projekat za našu općinu i smatram da će uveliko pomoći da se u funkciju stavi i industrijska zona na ovoj dionici puta kako bi investitori imali uređenu infrastrukturu i kako bi ulagali u razvoj naše općine, što će otvoriti i nova radna mjesta - kazao je općinski načelnik Sead Džafić.

Radovi će početi čim vremenski uslovi to dozvole, a rekonstrukcija puta je važna privrednim društvima, te mještanima sa područja Kalesije i Živinica da brže dođu do svojih parcela. 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

U kalesijskom naselju Jajići otvorena farma vrijednosti 1,2 miliona KM

Kalesijska likovna kolonija okupila 30 slikara 

Jačanje suradnje i zajedničko djelovanje lokalnih vlasti i OCD-a u BiH (VIDEO)

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom