Ekonomija     | 13.03.2018. 10:39 |

Sparkasse pokreće program 'Korak po korak' za startup kompanije mladih

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. marta (FENA) - Sparkasse Bank d.d. BiH i Fondacija Mozaik realizuju program podrške startup kompanija za mlade poduzetnike "Korak po korak" - koji predstavlja sveobuhvatni program podrške za ekonomsko osnaživanje mladih, a koji već nekoliko godina uspješno provode članice Erste i Sparkasse grupacije u zemljama u kojima posluju.

U Bosni i Hercegovini pokrenut je kao partnerska inicijativa Sparkasse Bank i Fondacije Mozaik s ciljem da otvara vrata finansijskih usluga za one klijente kojima su te usluge teško dostupne.

Regionalni direktor Sparkasse Bank i koordinator projekta Adnan Mušić izjavio je da će taj kredit biti odobravan pod povoljnim uslovima, u maksimalnom iznosu do 20.000 KM, sa rokom otplate do 60 mjeseci, grace periodom od šest mjeseci i kreiran je da pomogne u ekonomskom osnaživanju mladih osoba koje imaju kvalitetne poslovne ideje.

Poslovne ideje mladih koje će biti podržane kroz projekt mogu biti orijentisane i na rješavanje ekoloških, obrazovnih, zdravstvenih ili ekonomskih izazova i problema u društvu kroz razvoj društvenog preduzeća.

Poziv za prijavu ideja je otvoren do 26. marta 2018., a aplicirati je moguća putem jednostavne aplikacije na internet stranici banke: https://www.sparkasse.ba/bs/stanovnistvo/korak-po-korak, saopćeno je iz Sparkasse Bank. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

U BiH 18 startupa; samo jedan od njih privukao 15,3 milijuna maraka

Dan nezavisnosti BiH nizom sadržaja biće obilježen u BPK Goražde

Poziv za sudjelovanje u edukativnom programu 'Heroine u STEM-u'

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'