Bosna i Hercegovina     | 12.03.2018. 18:11 |

Kojović: Fizički napadi na neistomišljenike terenski je rad SDA

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. marta (FENA) - Urednik političkog magazina Stav fizički je nasrnuo te zaprijetio smrću profesoru Enveru Kazazu na Filozofskom fakultetu u Sarajevu gdje Kazaz radi, saopćila je Naša stranka.

Razlog je Kazazovo dugogodišnje političko komentiranje čiji je kritički ton u velikoj mjeri usmjeren na politiku Stranke demokratske akcije (SDA), koju Stav brani, navela je također ova stranka.

- Nakon ovakvog čina, napadač više ne bi trebao pripadati uopšte medijskoj sceni BiH a kamoli biti na čelu jednog političkog magazina. SDA propagandisti izgubili su bitku riječima i prešli su na fizičke obračune. Pozivamo policiju i tužilaštvo da rade svoj posao te, kakav god bio ishod njihovog rada, pozivamo intelektualce da ne odustaju od javnog iznošenja svojih političkih stavova ma na koga se oni odnosili - rekao je Predrag Kojović, predsjednik Naše stranke.

Napad na profesora Kazaza je drugi fizički napad u posljednjih mjesec dana na pojedince koji nisu istomišljenici SDA, rekao je također Kojović podsjećajući da se prvo desio napad na Nedžada Latića, kada je ta stranka reagirala također.

- Tad smo upozorili da će neadekvatno reagiranje na napad na Latića proizvesti druge napade. To se i desilo. Krajnje je vrijeme za najširu društvenu osudu gušenja slobode govora u Sarajevu. Osim policije i tužilaštva, najmanje što možemo očekivati jest da akademska zajednica, nevladin sektor, mediji, kao i političke partije, bez izuzetka, poimenično, svako iz svog ugla, osudi napadače. U protivnom, može ih se smatrati saučesnicima - citat je iz današnjeg saopćenja.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Hrvatski MVEP uputio Srbiji prosvjednu notu zbog fizičkog napada na hrvatske državljane

Australska policija nazvala napad nožem na biskupa Asirijske crkve terorističkim činom

U napadu sunitskih militanata u Iranu ubijeno pet policajaca

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta