Kultura     | 15.03.2018. 12:46 |

NUB BiH sutra predstavlja novi broj bibliotečkog časopisa 'Bosnaica'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. marta (FENA) - Novi 22. broj časopisa Nacionalne i univerzitetske biblioteke Bosne i Hercegovine "Bosniaca" bit će predstavljen sutra u Nacionalnoj i univerzitetskoj biblioteci (NUB) BiH, saopćeno je iz NUB BiH.

"Bosniaca" je časopis Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH koji izlazi jedanput godišnje i u njemu se objavljuju originalni stručni i naučni radovi, građa od značaja za obnovu kolekcija NUB-a BiH i za bibliotečku struku u cjelini. Ovaj bosanskohercegovački stručni časopis u oblasti bibliotekarstva indeksiran je u međunarodnim bazama podataka.

O časopisu "Bosniaca" će govoriti glavni i odgovorni urednik, direktor Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH Ismet Ovčina, Lejla Kodrić Zaimović sa Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, Odsjek za komparativnu književnost i bibliotekarstvo te Vjenceslava Ševaljević iz Nacionalne biblioteke Crne Gore "Đurđe Crnojević" Cetinje (član Redakcije časopisa "Bosniaca").

Uz promociju "Bosniace" javnosti će biti izloženi svi do danas objavljeni brojevi ovog stručnog bibliotečkog časopisa, čime se javnost nastoji upoznati s izdavačkom djelatnošću NUB-a BiH.

Izložba donosi pregled 22 broja časopisa "Bosniaca" objavljena od 1996. godine do danas.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Eksponat NUBBiH ostaje izložen i naredne dvije godine u Kući evropske historije (HEH) u Briselu

Predstavljen časopis 'Bosniaca' i otvorena izložba 'Iz fondova NUBBiH – Zbirka stare periodike'

NUBBiH promovisao tri nacionalne bosanskohercegovačke bibliografije

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo