Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 12.03.2018. 14:58 |

U Centru 'Safet Zajko' otvorena atletska teretana

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. marta (FENA) - U Centru "Safet Zajko" u Sarajevu otvorena je atletska teretana, koja će pored atletske staze služiti za trening atletičarima, naročito u zimskim mjesecima kada se zbog vremenskih uslova staza ne može koristiti.

- Našim trenerima ova teretana daje dodatni motiv za rad, jer nam više hladnije vrijeme neće predstavljati problem. Zima je bila najveći problem u dosadašnjem periodu djelovanja našeg kluba. Ovim putem pozivamo sve mlade naraštaje od 14 godina i starije one koji pripadaju grupi 'Atletski trening' da nam se priključe, da budu dio naše ekipe i tako iskoriste svoje vrijednosti i unaprijede svoje antroploške sisteme, jer imamo uslove koji omogućavaju treniranje i u hladnijim danima - izjavio je  predsjednik Atletskog kluba Novi Grad Elmir Ćerimagić.

Ističe da je otvaranjem sportsko-rekreativnog kompleksa u Centru "Safet Zajko" i pokretanjem AK Novi Grad Sarajevo 2015. godine počeo procvat atletike u gradu Sarajevu. Prvenstveno zbog toga što su pokrenuti novi projekti kao što su atletski miting Novi Grad Sarajevo, Qucki dječija atletska liga, Atletska rekreativna liga, zatim Postani atleta i Igman 10K.

- Svi ovi projekti su uticali da veliki broj djece, omladine i rekreativaca postanu korisnici atletike, a samim tim doveli su do popularizacije ovog sporta u Sarajevu. Pokretanje atletskog kluba i uspostavljanje navedenih projekata omogućeno je zahvaljujući Općini Novi Grad koja je izgradila atletsku stazu i dala inicijativu za pokretanje atletskog kluba, te izgradila atletsku teretanu - naglasio je Ćerimagić.

U novootvorenoj teretani dva puta sedmično, četiri do pet sati, trenira bh. olimpijac, atletičar i jedan  od najboljih bacača kugle u BiH Kemal Mešić, pripremajući se za ovogodišnje evropsko seniorsko prvenstvo i Mediteranske igre u bacanju kugle, ali i za olimpijadu, koja će  2020. godine biti održana u Tokiju.

U klubu trenira i dvadesetdvogodišnji reprezentativac BiH, aktuelni državni prvak u sprint trčanju na 100 i 200 metara Damir Redžepagić, saopćeno je iz Općine Novi Grad Sarajevo.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Posjeta porodici Trnka - Općina Novi Grad u 2024. planirala podršku svim porodicama sa troje djece

Općina Novi Grad Sarajevo subvencionira kamatne stope stambenih kredita za mlade (VIDEO)

Općina Novi Grad sa više od 200 djece svečano obilježila Dan državnosti BiH

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije