Kultura     | 12.03.2018. 12:16 |

U sarajevskoj Vijećnici 12. maja Drugi austrijski bal u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. marta (FENA) - Austrijska ambasada u Sarajevu, Grad Sarajevo i Grad Beč, sa svojim partnerima i sponzorima, najavljuju održavanje Drugog austrijskog bala u Bosni i Hercegovini, a bit će upriličen u sarajevskoj Vijećnici 12. maja, saopćeno je iz Ambasade Austrije u BiH.

I ove godine, program obiluje raznovrsnim nastupima i šarolikim sadržajem, ali težište je na plesu. Jedna od najvećih atrakcija je dolazak orkestra Bečkog opernog bala. Drugi austrijski bal u Sarajevu će biti posvećen plesu i prijateljstvu između glavnih gradove ove dvije države, Sarajeva i Beča.

 -Nakon uspjeha prošlogodišnjeg bala, vrlo brzo smo odlučili da i ove godine organizujemo bal u Sarajevu i tako osiguramo da ovaj događaj postane jedna lijepa tradicija, u kojoj mladi i ljubitelji različitih vrsta plesa mogu uživati. Uz to će u ovoj noći Vijećnica biti mjesto susreta predstavnika kulture, privrede, politike i humanitarnih institucija naše dvije zemlje i prijatelja BiH - rekao je Martin Pammer, ambasador Republike Austrije u BiH.

 

 

 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

U Vijećnici otvorena izložba 'Građanska kultura Sarajeva'

Organizacioni odbor BH. povorke ponosa - Grad odbio osvjetljavanje Vijećnice u duginim bojama

U Vijećnici upriličen prijem za učesnike 12. Sarajevo Business Foruma

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo