Bosna i Hercegovina     | 11.03.2018. 15:51 |

Dodik: Priznanje ne dozivljavam kao pobjedu nad bilo kim

FENA Kadira Šakić

SREBRENICA, 11. marta (FENA) - Srebrenicu smo uvijek posmatrali kao lokalnu zajednicu u koju treba dodatno da ulažemo. Ovo je specifično mjesto zbog tragedije koja ju je zadesila. Bol ne smije da se dijeli, a svi oni koji su odgovorni za zločine treba da odgovaraju. Priznanje koje sam dobio ne doživljavam kao pobjedu nad bilo kim - rekao je predsjednik RS-a Milorad Dodik, kojem je danas u Srebrenici, na svečanoj sjednici povodom Dana općine Srebrenica, uručeno najveće općinsko priznanje Plaketa sa zlatnim grbom.

Načelnik Srebrenice Mladen Grujičić zahvalio je ljudima koji su pomogli razvoju Srebrenice.

- Drago mi je što je ova svečana skupština protekla u najboljem redu. Žao mi je što nisu bili prisutni politički predstavnici Bošnjaka, ali bilo je građana bošnjačke nacionalnosti. Hvala i Vladi Srbije koja je uložila velika sredstva za razvoj Srebrenice – rekao je Grujičić.

Bošnjački politički predstavnici nisu bili prisutni na svečanoj sjednici Skupštine Općine Srebrenica i obilježavanju Dana Općine, nakon što su srpski odbornici jednostrano donijeli odluku o dodjeli zlatne plakete predsjedniku RS-a.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Italija potiče države članice Ujedinjenih naroda da podrže nacrt rezolucije o Srebrenici

Poljska snažno podržava nacrt rezolucije Ujedinjenih naroda o Srebrenici

Učenici iz Novog Travnika u posjetu Srebrenici

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta