Bosna i Hercegovina     | 10.03.2018. 14:25 |

Vatrogasci iz Lištana dobili 50 vatrogasnih odijela

FENA Mario Loncar

LIVNO, 10. ožujka (FENA) - Njemački vatrogasci iz grada Fulde u Saveznoj državi Hessen donirali su 50 vatrogasnih odijela svojim kolegama u novoosnovanom Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Sv. Ana – Lištani.

Zasluga za tu donaciju pripada Livanjskoj zajednici Frankfurt koja je uputila dopis vatrogascima u Fuldi i zatražila pomoć za njihove kolege u novoosnovanom vatrogasnom društvu u Lištanima.

Dobrovoljno vatrogasno društvo u Lištanima kod Livna osnovano je prije mjesec dana kako bi se spriječile katastrofalne posljedice požara, poput onih prošlogodišnjih kada je vatrena stihija poharala livanjsku općinu i Hercegbosansku županiju.

Livanjska zajednica Franfurt donirala je prije mjesec dana trinaest vatrogasnih odijela i drugu vatrogasnu opreme livanjskim vatrogascima, koja je putem Uprave civilne zaštite Hercegbosanske županije isporučena i predana na korištenje.

Osim spomenutih donacija, Livnjaci iz Frankfurta poznati su i po drugim humanitarnim aktivnostima, a njihova pomoć do sada je upućivana Crvenom križu Livno, sportskim, kulturnim i drugim klubovima, kao i studentima, djeci i obiteljima u stanju socijalne potrebe.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Modna revija osoba s invaliditetom

Intermedijalna večer u Livnu, spoj poezije, slike i glazbe

Modna revija osoba s invaliditetom 'Mogu, znam, hoću'

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'