Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 10.03.2018. 10:47 |

Švicarska spremna biti domaćin pregovora Sjeverne Koreje i SAD-a

FENA Internet

BERN, 10. marta (FENA) – Švicarska je spremna biti domaćin pregovora Sjeverne Koreje i Sjedinjenih Američkih Država, saopćilo je švicarsko ministarstvo vanjskih poslova.

Ova ponuda je iznesena u petak, dan nakon što je američki predsjednik Donald Trump rekao da je spreman održati sastanak sa sjevernokorejskim vođom Kim Jong Unom radi pregovora o rješavanju spora oko sjevernokorejskog nuklearnog arsenala, izvještava agencija Reuters.

Ovo bi bio prvi susret "licem u lice" između vođa dviju zemalja.

- Švicarska je u kontaktu sa svim uključenim stranama. Kvalitetni uredi koje Švicarska može ponuditi su dobro poznati. Na uključenim stranama je da odluče da li, kada i gdje će pregovori biti održani – navedeno je u saopćenju.

Švicarska nije jedina zemlja koja je ponudila da bude domaćin tog sastanka, koji bi trebao biti održan krajem maja. Kako javlja Washington Post, isto su ponudile i Švedska i Mongolija.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Švicarci glasali za zabranu nacističkih simbola

Ministri odbrane SAD-a i Kine održali prve razgovore u 18 mjeseci

SAD traže od Rusije i Kine da ne nagrađuju loše ponašanje Sjeverne Koreje

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'