Servisne informacije     | 10.03.2018. 09:21 |

U BiH naredni dana kiša, dnevne temperature do 16 stepeni

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. marta (FENA) - U Hercegovini i na jugozapadu Bosne sutra će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. 

U ostatku BiH bit će pretežno sunčano, uz postepeno naoblačenje poslijepodne ili u večernjim satima. U večernjim satima kiša se očekuje u Hercegovini, na zapadu, jugozapadu Bosne i u Krajini. Vjetar umjeren južni i jugozapadni. U večernjim satima jak, na jugozapadu Bosne i u Krajini sa olujnim udarima. Jutarnje temperature od 3 do 9, na jugu od 7 do 11, a dnevne od 14 do 20 stepeni. 

U Hercegovini i na jugozapadu Bosne u ponedjeljak, 12. marta, bit će pretežno oblačno vrijeme. U ostatku Bosne umjereno do pretežno oblačno. Kiša se očekuje u Hercegovini, na zapadu, jugozapadu i ponegdje u centralnim područjima Bosne. Jutarnje temperature od 5 do 11, na jugu od 10 do 14, a dnevne od 10 do 16, na sjeveru i sjeveroistoku Bosne do 18 stepeni. 

U BiH u utorak, 13. marta, bit će uglavnom pretežno oblačno vrijeme s kišom. Krajem dana ili u večernjim satima prestanak padavina.  Jutarnje temperature od 2 do 8, na jugu od 6 do 10, a dnevne od 10 do 16 stepeni. 

U BiH će u srijedu, 14. marta, biti pretežno oblačno vrijeme s kišom. Poslijepodne bez padavina u Krajini i Posavini. Jutarnje temperature od 2 do 8, na jugu od 6 do 10, a dnevne od 9 do 15 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

U BiH oblačno, dnevna temperatura od 14 do 20 stepeni

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!