Najave     | 13.03.2018. 10:12 |

Generalni direktor WIPO-a u posjeti BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. marta (FENA) - Generalni direktor Svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo (WIPO) Francis Gurry boravit će 14. i 15. marta u službenoj posjeti Bosni i Hercegovini. 

Tokom dvodnevnog boravka u Sarajevu Gurry će se sastati s najvišim dužnosnicima Bosne i Hercegovine i održati predavanje o temi „Uloga intelektualnog vlasništva u modernoj ekonomiji“ u amfiteatru Mašinskog fakulteta u Sarajevu, najavljeno je iz Instituta za intelektualno vlasništvo BiH.

Planirano je da se sastane sa članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakirom Izetbegovićem, dopredsjedateljem Vijeća ministara BiH i ministrom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirkom Šarovićem, članovima kolegija Parlamentarne skupštine BiH i direktorom Instituta za intelektualno vlasništvo BiH Josipom Merdžom. 

Francis Gurry nalazi se na čelu WIPO-a kao generalni direktor od 1. oktobra 2008. godine. U maju 2014. imenovan je na drugi šestogodišnji mandat koji traje do septembra 2020. godine. Diplomirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Melbourneu, doktorirao na Univerzitetu u Cambridgeu, počasni je profesor i ima počasne doktorate s univerziteta u većem broju zemalјa.

Svjetska organizacija za intelektualno vlasništvo (WIPO) je agencija Ujedinjenih naroda koja predstavlja globalni forum za usluge intelektualnog vlasništva, politiku, informacije i suradnju. WIPO broji 191 državu članicu i Bosna i Hercegovina je punopravna članica te organizacije.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Milanović: Pregovori o ulasku BiH u EU trajat će duže od 500 godina

Snažna podrška za BiH i daljnje proširenje uoči samita EU-a

Milanović: Opasno je što europska birokracija od BiH želi stvoriti građansku državu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo