Bosna i Hercegovina     | 09.03.2018. 14:28 |

Uspostavljanje saradnje između dvije općine iz Sarajeva i Skoplja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. marta (FENA) - Delegacija Opštine Centar iz Skoplja, predvođena gradonačelnikom Sašom Bogdanovićem danas je posjetila Općinu Centar Sarajevo i načelnika Nedžada Ajnadžića.

Predstavnici dvije lokalne zajednice iz Sarajeva i Skoplja potpisali su Memorandum o namjeri uspostavljanja saradnje te dvije općine. Kako je navedeno u potpisanom Memorandumu, krajnji cilj je realizacija zajedničkih projekata od obostrane koristi i interesa građana dvije lokalne zajednice iz oblasti privrede i lokalnog ekonomskog razvoja, turizma, kulture, obrazovanja, zaštite okoliša te sporta.  

Načelnik Ajnadžić je kazao da puno očekuje od buduće saradnje ove dvije općine.

- U budućnosti bismo zajedno mogli osmisliti načine i projekte za sredstva pristupnih fondova Evropske unije, koje ćemo moći implementirati - objasnio je Ajnadžić.

Gradonačelnik Bogdanović je naglasio da je ovo druga općina sa kojom je pokrenuta procedura bratimljenja, a prva je bila općina iz Istanbula u Turskoj.

Otpravnik poslova Ambasade Republike Makedonije u Bosni i Hercegovini Aleksandar Krstevski, koji je također bio prisutan tokom potpisivanja Memoranduma, direktni je sudionik aktivnosti na ostvarenju saradnje između Općine Centar iz Sarajeva i Opštine Centar iz Skoplja u Makedoniji, saopćeno je iz Općine Centar Sarajevo.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Veći dio Sarajeva danas bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Sutra veliki dio grada bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Šetnja sarajevskih učenika povodom Međunarodnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo