Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 09.03.2018. 14:13 |

Inzko: Bh. zvaničnici trebaju biti svjesni potrebe da se što hitnije djeluje

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. marta (FENA) - Visoki predstavnik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Valentin Inzko kazao je danas da, nakon dostavljanja odgovora na Upitnik Evropske komisije, BiH i njeni vodeći zvaničnici moraju zadržati postignutu dinamiku.

To je izjavio na sastanku u Kopenhagenu sa državnim sekretarom za vanjsku politiku Ministarstva vanjskih poslova Danske Jonasom Beringom Liisbergom, kojeg je informirao o trenutnoj političkoj situaciji u BiH.

Inzko je naglasio da bosanskohercegovački zvaničnici trebaju biti svjesni potrebe da se što hitnije djeluje kako bi se nastavio proces pridruživanja.

- BiH se također mora fokusirati na trenutni izazov, odnosno postizanje dogovora o izbornoj reformi, kako bi se omogućilo planirano odvijanje općih izbora ove godine i neometana implementacija izbornih rezultata - dodao je, istakavši da evropski način djelovanja znači sudjelovanje u dijalogu kako bi se pronašao kompromis za rješavanje preostalih problema.

Visoki predstavnik izrazio je zahvalnost Danskoj na opredjeljenju da pomogne poslijeratni razvoj i obnovu BiH i da podrži sveukupne napore međunarodne zajednice u BiH usmjerene na osiguranje potpune implementacije Dejtonskog mirovnog sporazuma, saopćeno je iz OHR-a.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

HNV BiH osudio ponašanje stranaka koje traže poništavanje Inzkovog zakona

Inzku predana peticija za nametanje zakona o zabrani negiranja genocida (VIDEO)

Visoki predstavnik čestitao Ramazanski bajram

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije